Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به دستاوردهای واحد الکترونیکی و مزایای آموزش برخط پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بیش از دو ماه است که ویروس منحوس کرونا در کشور شیوع پیدا کرده و موجب تعطیلی مراکز آموزش عالی و دانشگاه‌ها شده است و در این راستا مسئولان دانشگاه‌ها برای اینکه دانشجویان لطمه آموزشی نبینند، سعی کرده‌اند بستری مناسب در حوزه آموزش الکترونیکی ایجاد کنند تا استاد و دانشجو بتوانند با تعامل مستمر با یکدیگر مانع از توقف رشد علمی کشور شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان از دهه ۸۰ با راه‌اندازی واحد الکترونیکی گام‌های موثری در زمینه آموزش غیرحضوری و آنلاین برداشته است که در شرایط فعلی کشور می‌تواند واحدهای سراسر کشور را برای اجرای آموزش مجازی در شرایط کرونایی کمک کند.

برای جویا شدن از آموزش الکترونیکی و مزایای این شیوه آموزشی با طهمورث آقاجانی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس، معاون واحد ملارد و مدیرگروه روانشناسی واحدهای غرب استان تهران به گفتگو نشسته‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

آنا: درباره آموزش الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی پس از شیوع ویروس کرونا توضیح دهید.

آقاجانی: بنده افتخار همکاری با واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی را از سال ۱۳۹۵ دارم و با توجه به توقف فعالیت‌های دانشگاه‌ها و برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، در شرایط بحرانی فعلی آموزش الکترونیکی را یکی از مناسب‌ترین روش‌های تدریس و آموزش می‌دانم.



دانشگاه آزاد اسلامی پس از شیوع ویروس کرونا از همان روزهای اول، آموزش مجازی دانشجویان را به‌طور ویژه در دستور کار خود قرار داد و با تجربه ۱۵ ساله واحد الکترونیکی و موفق بودن عملکرد این واحد دانشگاهی در رسالت خود، در کمترین زمان همه واحدهای دانشگاهی را به شبکه عظیم الکترونیکی متصل کرد و در واقع می‌توان گفت که تجربه ۱۵ ساله واحد الکترونیکی در خدمت آموزش مجازی دانشگاه‌های کشور قرار گرفته است.

واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد؛ بزرگترین دانشگاه الکترونیکی ایران

دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یکی از بزرگترین دانشگاه‌های ایران و جهان در بسیاری از زمینه‌ها پیشرو است؛ این دانشگاه با تاسیس واحد الکترونیکی در سال ۱۳۸۴ شیوه نوین آموزش الکترونیکی را با تدارک زیرساخت‌های آموزش مجازی آغاز کرد و در حال حاضر تنها مرکز مستقل غیرحضوری کشور است که به‌عنوان بزرگترین دانشگاه الکترونیکی ایران با هدف توسعه آموزش مجازی و استفاده از فناوری‌های نوین ارتباطی در حوزه آموزش عالی فعالیت می‌کند.

واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی با سابقه درخشانی که در این خصوص دارد توانسته است به تمام دانشجویانی که ترس از تغییر ناگهانی رویکرد خود از آموزش حضوری به آموزش غیرحضوری دارند کمک کرده تا با امنیت بیشتری به این عرصه وارد شوند و به‌نوعی حاشیه امنیت را برای تغییر این رویکرد بیشتر کرده و اطمینان خاطر را برای تمام اساتید و دانشجویان تامین کرده است.

در این واحد، همان دروس آموزش حضوری با تعامل کامل استاد و دانشجو در سایت کلاس مجازی ارائه می‌شود و آموزش از طریق فایل‌های صوتی، تصویری و متنی است و امکان استفاده از پاورپوینت و کلیپ‌های آموزشی، اتاق‌های گفتگو و نظایر آن با استفاده از نرم‌افزار آموزشی ویژه وجود دارد و همه محتوای دروس و برنامه‌های ارائه شده قابل دسترسی برای دانشجویان است.

دستاوردهای واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد

آنا: واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی چه دستاوردهایی داشته است؟

آقاجانی: از مهم‌ترین دستاوردهای واحد الکترونیکی می‌توان به سهولت دسترسی به حجم بسیار بالایی از اطلاعات، کاهش برخی هزینه‌های آموزشی، عدم نیاز به تکنولوژی مختلف و پیچیده برای دسترسی به کلاس‌های آموزشی، امکان برگزاری سمینارها و ویدئوکنفرانس‌ها به صورت حضوری و مجازی به طورهمزمان، بومی‌سازی طراحی و پیاده‌سازی نرم‌افزارها با استفاده از آخرین تکنولوژی‌های روز برنامه‌نویسی اشاره کرد و قطعا با قابلیت و امکاناتی که دارد می‌تواند الگوی خوبی برای سایر دانشگاه‌ها در زمینه آموزش الکترونیکی باشد.

فرهنگ‌سازی برای افزایش اعتماد دانشجویان نسبت به کیفیت بالای آموزش مجازی

آنا: آموزش از راه دور در شرایط فعلی چه الزاماتی دارد؟

آقاجانی: با توجه به گسترش بیماری کرونا و تغییر ناگهانی جهان در سبک زندگی و نامشخص بودن ادامه این وضعیت برای مردم، بسیاری از دانشجویان ممکن است دچار اضطراب شوند و به دلیل نداشتن تجربه مشابه، آموزش آنلاین را ضعیف‌تر از آموزش حضوری تلقی کنند؛ بنابراین نخستین گام در این راستا، فرهنگ‌سازی برای افزایش اعتماد و باور دانشجویان نسبت به كيفيت بالای آموزش مجازی است.



پایین بودن سرعت اینترنت؛ مشکل آموزش غیرحضوری

موضوع دیگر حفظ علاقه‌مندی دانشجویان است که با در دسترس بودن اساتید و منابع می‌تواند موثر باشد. البته در این شرایط یکی از مشکلات آموزش برخط، پایین بودن سرعت اینترنت است که مانع رضایت‌مندی دانشجویان می‌شود. مسئولیت‌پذیری اساتید در این عرصه مهم است که غالب خودشان نیز در حال کسب تجربه جدیدی از شیوه آموزش هستند.

آموزش مجازی می‌تواند به‌عنوان راهکاری برای تبدیل تهدید به فرصت و زمینه‌ساز رشدی دیگر در عرصه آموزش کشور تلقی شود؛ ویروس کرونا، همه را به آنلاین شدن و آموزش‌های غیرحضوری مجبور کرده و می‌توان گفت که در حال حاضر محرک اصلی مجازی‌شدن کلاس‌های آموزشی دانشجویان سراسر دنیاست.

برای شیوه آموزش مجازی باید به دقت برنامه‌ریزی شود تا بعد از شیوع بیماری کرونا فراموش نشود و تحت عنوان کلاس در خانه و تداوم یادگیری بر بستر فضای مجازی سالم و پویا ادامه یابد. البته این برنامه‌ریزی نیازمند حمایت اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها نیز است تا آموزش مجازی نه‌تنها به‌عنوان یک «روش آموزشی» بلکه به عنوان یک «نظام نوین آموزشی و تعلیم و تربیت» شناخته شود و توسعه یابد.



مزایای آموزش الکترونیکی

آنا: آموزش مجازی چه مزیت‌هایی دارد و راهکار شما برای تقویت آموزش از راه دور در کشور چیست؟

آقاجانی: آموزش برخط در ایام کرونایی می‌تواند الگوی مناسب و تجربه مثبتی باشد تا آموزش از راه دور در کشور به رسمیت شناخته شود؛ مهم‌ترین مزیت آموزش آنلاین و الکترونیکی، در دسترس بودن همیشگی اساتید است. توانایی دانشجویان برای مطالعه در آسایش و راحتی و صرفه‌جویی در وقت و هزینه از دیگر مزایای آموزش الکترونیکی است.

دانشجویان اعم از افراد معلول، متاهل و کارمند به دلیل اینکه در خانه به تحصیل می‌پردازند، مجبور به ترک خانه نیستند و در نتیجه نه هزینه‌ای بابت رفتن به دانشگاه می‌دهند و نه برای راه‌های دور نیاز به گرفتن خانه و اقامت در شهر دیگر دارند و همچنین دیگر لازم نیست که وقت زیادی را برای رسیدن به دانشگاه صرف کنند.

دسترسی به مواد آموزشی یکی دیگر از مزایای آموزش آنلاین است و دانشجویان شرکت‌کننده در این نوع آموزش، دسترسی نامحدودی به مطالب یادگیری دارند و این امر موجب می‌شود بتوانند به طور موثرتر و کارآمدتر درس بخوانند.

انتهای پیام/۴۱۱۸

منبع: آنا

کلیدواژه: آموزش الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس آموزش مجازی آموزش برخط الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد بزرگترین دانشگاه آموزش الکترونیکی آموزش آنلاین مزایای آموزش آموزش مجازی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۸۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت

اینترنت و فضای مجازی به همان میزان که مفید و سودمند است، می‌تواند مخرب باشد به‌خصوص برای کودکان و نوجوان که نمی‌توانند محتوای نامناسب و مناسب را از یکدیگر تشخیص دهند و این امر نیازمند کنترل مستقیم از سوی والدین و آموزش‌ از سوی معلمان است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، در عصر تکنولوژی و فناوری استفاده از تبلت و گوشی میان کودکان و نوجوانان رواج پیدا کرد؛ اما استفاده از فناوری چه اندازه کنترل شده است تا کودکان محتوا‌های مربوط به سنین خود را مشاهده کنند؟

اینترنت و فضای مجازی به همان میزان که مفید و سودمند است، می‌تواند مخرب هم باشد به خصوص برای کودکان و نوجوان که نمی‌توانند محتوای نامناسب و مناسب از یکدیگر تمییز و تشخیص دهند و نیازمند کنترل مستقیم از سوی والدین هستند؛ اما این کنترل نمی‌تواند به صورت مستمر صورت بگیرد از طرفی رهاشدن در این فضا خطراتی به همراه دارد.

حفاظت از کودکان اینترنت در کشور‌ها با وضع قوانین سختگیرانه

با پررنگ شدن استفاده از اینترنت در سراسر جهان کشورها به سمت وضع قوانینی رفتند تا فضای مناسب تری جهت استفاده کودکان و نوجوانان فراهم کنند. مثلا یکی از ایالات امریکا کودکان زیر 18 سال را بین ساعت 10:30 شب تا 6:30 صبح از استفاده رسانه‌های اجتماعی منع  کرده و استفاده از رسانه‌های اجتماعی در این ایالت برای کودکان نیاز به تأیید سن دارد. برخی قوانین در دیگر ایالت‌های امریکا نشان می‌دهد که والدین می‌توانند به حساب‌های فرزندشان دسترسی داشته باشند و شرکت‌ها از جمع‌آوری اطلاعات مربوط به کودکان زیر 13 سال بدون رضایت والدین منع شده‌اند.سنگپور

در سنگاپور نیز قوانینی برای مقابله آزار آنلاین کودکان در نظر گرفته شد، طبق این قوانین پلتفرم‌های آنلاین موظف هستند در صورت گزارش محتوای مخرب اقداماتی انجام دهند و سیستم‌هایی مانند فیلتر‌های مختلف برای محافظت از کودکان به کار گیرند.

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا استراتژی بهتری در این زمینه در نظر گرفته و این استراتژی مجموعه‌ای از اقدامات پیشنهاد می‌‌کند که نخستین گام آن تولید محتوای آنلاین خلاقانه و آموزشی برای کودکان است که تنظیمات حریم خصوصی با استفاده از کنترل والدین انجام می‌شود. لایحه‌ای نیز برای جلوگیری و مبارزه با سوءاستفاده جنسی از کودکان در فضای آنلاین ارائه شده است.

فرانسه

فرانسه تولیدکنندگان موبایل و رایانه مانند اپل و ... را وادار می‌کند گزینه‌ای برای محدودکردن دسترسی کودکان به اینترنت را برای والدین فراهم کنند. این قانون به طور کاملاً واضح استفاده و جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران زیر سن قانونی را برای مقاصد تجاری مانند بازاریابی مستقیم ممنوع کرده است.

هند

کشور هند دستورالعملی را برای معلمان و والدین درباره ایمنی بازی‌های آنلاین صادر کرده است. طبق این دستورالعمل خرید دراپ‌های بازی بدون تاییدیه والدین مجاز نیست و باید از روش‌های پرداخت با رمز یکبار مصرف استفاده شود. والدین و معلمان باید به کودک آموزش دهند تا حریم خصوصی خود را در فضای آنلاین محافظت کنند.

استرالیا

استرالیا پیش نویس قانونی را ارائه کرده تا شبکه‌های اجتماعی را وادار کند برای کاربران کمتر از 16 سال رضایت والدین را دریافت کنند. به این ترتیب استرالیا نیز به جمع کشور‌هایی می‌پیوندد که مشغول کنترل سنی شبکه‌های اجتماعی هستند و تلاش دارند قدرت شرکت‌های فناوری بزرگ را کنترل کنند.

انگلیس و آمریکا

سال گذشته میلادی انگلیس قانونی شامل 15 استاندارد را اجرا کرد که هدف آن حفظ حریم خصوصی برای کودکان در فضای آنلاین است.در این میان آمریکا نیز در کنار اروپا و آسیا سعی دارد از کودکان محافظت کند. طی این لایحه پلتفرم‌های آنلاین موظف می‌شوند به والدین برای کنترل بهتر فعالیت‌های آنلاین فرزندانشان کمک کنند.همچنین ابزار‌هایی در اختیار والدین کودکان زیر 16 سال قرار می‌گیرد تا از آنها محافظت شود.

چین
چین اقداماتی سختگیرانه علیه شرکت‌های فناوری بزرگ را آغاز کرد که پلتفرم‌های بزرگ باید به طور مرتب میزان حفاظت سایبری از افراد زیر سن قانونی را ارزیابی کنند تا محیطی سالم برای آنها فراهم شود. چین قوانینی برای محدود کردن وقت گذرانی افراد زیر 18 سال در بازی‌های ویدئویی نیز وضع کرد و مدت زمان مجاز برای این گروه سنی را به 3 ساعت در هفته کاهش داد.

ایران و اینترنت کودکان

سال گذشته در کشور ما با راه‌اندازی سرویس اینترنت کودک و نوجوان (سرویس 456) برای خانواده‌ها سه روش به‌منظور حفاظت از کودکان در فضای مجازی فراهم کرد که نخست با شماره‌گیری #456*، دوم از طریق سایت و سوم از طریق اپلیکیشن 456 این امکان برای خانواده‌ها فراهم‌شده تا دسترسی کودکان و نوجوانان خود به اینترنت را متناسب با سن و شرایط هر کدام تعریف و مدیریت کنند. زیرا حفاظت از کودکان در محیط اینترنت نیازمند تلاش هماهنگ والدین، تولیدکنندگان، ارائه‌کنندگان خدمات و قانونگذاران است.      

فراهم سازی فضای مجازی ویژه کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ 

در دولت سیزدهم صیانت به منظور ایجاد شرایط مناسب برای استفاده مفید، سالم کودکان و نوجوانان از فضای مجازی و مراقبت از آنان در برابر آسیب‌های ناشی از آن انجام می‌شود. از جمله اهداف اجرای طرح صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی می‌توان به فراهم سازی فضای مجازی ویژه خردسالان، کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ اسلامی-ایرانی برای استفاده مناسب از فضای مجازی و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی آن اشاره کرد.

عیسی زارع پور وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه به اینکه حوزه کودک و نوجوان در فضای مجازی حوزه بسیار مهمی است اما آن‌چنان‌که باید و شاید به آن پرداخته نشده است گفته بود که سابقه بحث حفاظت از کودکان در فضای مجازی قریب به دو دهه است که در دنیا دنبال می‌شود و در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود هم فعالیت‌های خوبی در کشور انجام شد البته در ادامه کمتر به این حوزه توجه شده است و اقدامات انجام‌ شده یا کافی نبوده یا متناسب با چارچوب‌های فرهنگی کشورمان نبوده است.

تکالیف در نظر گرفته‌شده در سند صیانت از کودکان در فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده تا با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادهای فرهنگی یک محیط امن در فضای مجازی برای کودکان فراهم کند تا آن‌ها کمتر در معرض محتواهای نامناسب قرار گیرند. همچنین فراهم سازی محیط امن متناسب با سن و محتوایی که در اختیار کاربر قرار می گیرد، از دیگر تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که با همکاری خیلی خوب خانواده ارتباطات کشور و در رأس آن اپراتورهای تلفن همراه این امکان فراهم شده است.

سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده است

سند صیانت از کودکان در فضای مجازی
سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده چرا که بر آسیب پذیرترین بخش جامعه که کودکان هستند تاکید داشته و برای کاهش آسیب پذیری در این حوزه موثر است. 

سند حمایت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، از سال 1398 در دستور کار شورای عالی فضای مجازی قرار گرفته بود تا به واسطه آن اینترنت کودکان از اینترنت عمومی جامعه مستقل شود و هم تولید محتوای گسترده‌ای مخصوص کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت انجام شود سند صیانت از کودکان در فضای مجازی خردادماه سال 1400 به تصویب رسید. 

این سند مصوب شورای عالی فضای مجازی خالق الگوی ملی برای نظم بخشی حقوقی و مدیریت فضای مجازی در ارتباط با کودکان و نوجوانان ایرانی است؛ و اصل این سند، ایجاد محیط مجازی صیانت شده برای کودکان و نوجوانان است.

کلام آخر 

محافظت از کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت لازم و ضروری است و باید همه نهادهای مربوطه از جمله وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی و وزارت فرهنگ پای کار باشند اما این نقش پررنگ والدین است که می تواند نتیجه مطلبوب را ارائه دهد و از آن مهم‌تر آموزش به کودکان و نوجوان از سوی خانواده و معلمان نکته پررنگی است که باید به صورت ویژه به آن پرداخت.

منبع: آنا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اساتید و معلمان بهترین راهنما و الگوی جامعه
  • از بازار داغ دید و بازدید‌ تا تریبون‌های آزاد/ تبیین روشنگرانه در جنگ ترکیبی
  • کسب عنوان برتر دانشجویان دانشگاه آزاد سقز در جشنواره نمایشنامه‌خوانی
  • کسب عنوان برتر دانشجویان دانشگاه آزاد سقز در جشنواره نمایشنامه خوانی
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • حضور فعال دانشگاه آزاد در نمایشگاه بین‌المللی آموزش و پرورش
  • حضور فعال دانشگاه آزاد نجف‌آباد در نمایشگاه بین‌المللی آموزش و پرورش
  • ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است
  • تجمع دانشجویان طرفدار فلسطین در مقابل بزرگترین دانشگاه مکزیک
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی